SİGARA BIRAKMA KAMPANYASI

SİGARA BIRAKMA KAMPANYASI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Sigara Bırakma Kampanyası" ile ilgili yazı içeriği aşağıda belirtildiği gibidir.

                Tüm öğretmenlerimize duyurulur.

 

 

                Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun (BMYK) 26.01.2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla "Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği" başlatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla tüm kurum ve kuruluşlarda Mayıs 2021 itibarıyla "BAŞARABİLİRSİN" temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirilecektir. Bakanlığımıza bağlı merkez ve taşra teşkilatı personelimizin katılımınında sağlanarak yürütülecek sigara bırakma kampanyası çalışmalarında;            

                1. Kampanyaya katılım https://alo171.saglik.gov.tr/  sitesindeki "BAŞARABİLİRSİN" butonu üzerinden ulaşılabilen, kampanya katılım formu ile bağımlılık düzeyi tespitine yönelik form doldurularak yapılacaktır.

                2. Formu dolduran kişilerin sigara bırakma polikliniği randevuları, il sağlık müdürlüklerince planlanacaktır.

                3. İl sağlık müdürlükleri tarafından, öncelikle 07-17 Mayıs tarihlerinde sigara bırakmak isteyen kamu personeline yönelik internet ortamında (zoom, meeting vb.) tütün ürünü kullanımının ve pasif etkilenimin zararları ile tütün ürünü bırakma yöntemleri konusunda sigara bıraktırma seminerleri organize edilecektir.

                4. Kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere 31 Mayıs Tütünsüz Bir Dünya Günü'nde düzenlenecek etkinlikte başarı belgesi verilecektir.

                5. Ayrıca ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı aracılığıyla da kişilerin aranarak sigara bırakma motivasyonlarının artırılmasına katkı sağlanacağı hususlarında bilgilendirilecektir.

20.05.2021 390

Kaynak: Bursa Valiliği