ŞİDDET TOPLUMU OLMAK İSTEMİYORUZ

ŞİDDET TOPLUMU OLMAK İSTEMİYORUZ

 

"Ankara'da bir okul müdürü silahla vuruldu"  17.02.2020

 

Yaşadığımız çağ,insanlığın şiddet olgusu ile en fazla karşılaştığı çağdır dersek sanırım yanlış söylemiş olmayız.İnsanlık onurumuzu ayakta tutmamıza yardımcı çok güzel değerlerimiz, kutsallarımız varken,yaşadığımız ve bir türlü engel olamadığımız olumsuz kültürel değişim sonucu o güzel kutsallarımızdan uzaklaşarak bir şiddet toplumuna dönüşmüş durumdayız. Anlayışsızlık,yüksek ego,olumsuz ve gereksiz rekabet düşüncesi gibi olumsuz yargılar, sosyal hayatımızda sürekli kullandığımız savunma mekanizmaları halini aldı.Bu sebeplerle çok çabuk öfkeleniyor, üst üste yanlışlar yapabiliyoruz.

 

Psikolojik yaklaşımla öfke doğal bir duygudur. Bütün duyguların kökeninde olduğu gibi insanın yaşadığı olaylara, deneyimlere karşı yüklediği anlamla ilişkilidir. Öfkenin temelinde yatan zihinsel süreç incinme, yaralanma, haksızlığa uğramadır. İnsan incindiğinde, yaralandığında ve haksızlığa uğradığında öfkelenir.Öfkelendiğinde ise iyi yetişmiş bir bireyden beklenilen aklı selim davranış tarzı, itidal üzere bir duruş ile öfke kontrolünü gerçekleştirebilmesi; öfke patlamasından kendi çabalarıyla uzaklaşabilmesi gerekir.

 

Eğer ki bu zor zamanlarımızda beklenilen,istenilen olumlu davranışları gösteremezsek facialar,elim yaşantılarla karşılaşabilmekteyiz.Tıpkı bugün Ankara'dan aldığımız haberde olduğu gibi...

 

Ankara'da bir okulun güvenlik görevlisi, tartıştığı okul müdürünü silahla yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulundu.İçler acısı bir durumla karşı karşıyayız yine.Saldırı bu kez aynı camia içerisinden geldi.Böylesi bir olayı anlatabilmek belki biraz kolay lakin yorumlayabilmeye kelimeler gerçekten yetersiz kalıyor.

Son sözümüz olarak diyoruz ki;

"Her nereden gelirse gelsin her ne şekilde olursa olsun Kime karşı olursa olsun şiddetin bitmesini istiyoruz"

17.02.2020 193