Atmıyorum Topluyorum Tasarlıyor ve Oynuyorum

Sivas'ta başlayan proje Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Ulubatlıhasan İlkokulu'nda devam ediyor. Öğretmen Ahmet Okay'ın ,okulunda yürüttüğü proje ile öğrencilerin  geri dönüşüm bilincini kazanılacağı düşünüyoruz. Pet şişeden arabalar yapıp, rulolardan kalemlik ve müzik aleti tasarlama, evde artan ipliklerden kuklalalar tasarlama gibi etkinliklerle zamanı daha keyifli hale getiriyoruz.

15.03.2022 678

Atmıyorum Topluyorum Tasarlıyor ve Oynuyorum isimli eTwinning projesi Bursa, Gaziantep, Manisa ve Samsun'dan da 5 okulun katılımıyla hayata geçti. Projenin amacı; Öğrencilerimizin evde, okulda, çevresinde kullanılmayan geri dönüştürülebilir maddeleri doğaya atmak yerine bu maddeler ve doğadan topladığı materyaller ile kendi tasarladığı oyuncakları yine kendisi yapacak. Böylece bir yandan doğayı korurken diğer yandan tasarım ve üretim becerisini geliştirecek. Projemizin beklenen sonuçları; Bu yaştaki çocukların düşsel dünyaları çok zengin olduğundan dolayı, bu düşsel gücü bir şeyleri tasarlayıp üretmeye yönlendirirken aynı zaman da çevresindeki olanaklardan yararlanarak hem doğayı korumaları hem de tasarım üretim becerilerinin gelişmesi beklenmektedir. Kendi oyuncaklarını kendileri tasarlayıp üretirken elindeki olanaklardan yararlanması öğrencilerimizin başarma duygusunu tatmaları ve özgüvenlerinin gelişmesi ön görülmektedir.

Proje sonunda öğrenciler kendi oyuncak arabalarını,müzik aletlerini geri dönüşüm malzemelerinden yapacaklardır.

Projede yer alan öğretmenler ve okulları :

Engin AĞRALI Gümüşdere İlkokulu ( Sivas)

İbrahim EYERTAŞ Gümüşdere İlkokulu ( Sivas)

Tuğba ERGENOĞLU Gümüşdere İlkokulu ( Sivas)

Kevser CEYHAN AĞRALI Yakupoğlan ilkokulu ( Sivas)

Hüsne DOĞAN ( Yakupoğlan İlkokulu ( Sivas)

Ahmet OKAY Ulubatlı Hasan İlkokulu ( Bursa)

Bahar AKMAN Dr.Sadık Ahmet ilkokulu ( Gaziantep )

Emine ÜNSAL GÜLEÇ Erdoğan Cebeci İlkokulu ( Samsun)

Dilek KULELİ Misak-ı Milli İlkokulu ( Manisa)

Yeliz YAŞAR Misak-ı Milli İlkokulu ( Manisa)

15-03-202215-03-202215-03-2022