SALGIN HASTALIKLAR KOL GEZİYOR

SALGIN HASTALIKLAR KOL GEZİYOR

Sevgili Velilerimiz,

Çocuklarımız bütün bir kış boyunca gerek okulda gerekse evlerinde kalabalık, kapalı ve havasız ortamlarda aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirdiler.İlkbaharın gelmesiyle birlikte okul bahçesinde veya evlerinin dışında daha fazla vakit geçirmek istedikleri için gribal enfeksiyonlara yakalanma riskiyle yoğun biçimde karşı karşıyalar.Birbirleriyle sürekli etkileşim halinde olan öğrencilerimizin gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere tüm salgın hastalıklara karşı korunma durumları,bir arada yaşamanın bir sonucu olarak epey zayıftır. Çocukların bağışıklık sistemi yetişkinlerinki kadar dirençli olmadığı için ve vücutları mikropları tanımadığı için hastalıklara yetişkinlerden daha çabuk yakalanırlar. Bu yüzden çocuklarda gribe ve soğuk algınlığına yakalanma oranları daha yüksektir.

 

Hastalanmamalarıyla ilgili tedbirler başta olmak üzere bilinçli hareket ederek tedbir almak ise anne-baba olarak bizim asıl görevimizdir.

Çocukların mutlaka kahvaltı yapmaları gerekiyor. Kahvaltısız okula gitmesinler.

Sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmeliler.

Bununla birlikte C vitamini çok önemli. C vitamini içeren besinleri bol bol tüketsinler ki bağışıklık sistemleri de güçlensin !

09.03.2020 223

09-03-2020