Peki Öğrencilerimiz Ne olacak ?

Okul hayatından uzak kalmak, özellikle yoksul kesimlerde öğrencilerin eğitim hayatından kopması, okulu bırakması, yaşamlarının tamamen farklı yönde ilerlemesi gibi sonuçlarla karşı karşıya kalmalarına sebep olabilir. Dezavantajlı kesimler ve engelli öğrenciler için bu tehlike katlanarak artabilir.

Bu yalnızca ülkemiz için değil, dünya genelinde potansiyel bir sorun olarak öngörülmektedir.

Konunun öğrencilerin hayatını olumsuz etkilememesi için, hepimize  düşen görevler vardır:

1- Pandemi öncesi ve sonrası, özellikle kız çocuklarının okula devam edip etmediğinin takip edilmesi, bu konudaki verilerin titizlikle toplanması.

2- Çocukların, özellikle kız çocuklarının pandemi sonrası eğitim hayatlarının kesilmemesi için bugünden konuya dikkat çekilmesi,farkındalık oluşturulması.

Elele vermemiz gereken bu çok önemli konuda tüm paydaşlarımızın dikkatini çeker,hepimize sağlıklı günler dileriz.

18.11.2020 347

18-11-202018-11-2020