Okulumuzda Deprem ve Yangın Tatbikatları Yapılmaktadır

Okulumuz sivil savunma ekibince deprem ve uygulamalı yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Sınıflarda teorik bilgilerin aktarıldığı eğitim bölümünde ekibimiz deprem ve deprem sırasında yaşananlara, depremde insanların nasıl zarar gördüğüne ilişkin bilgileri paylaştılar. Öğrencilere depremin doğal bir olay olduğunu ve insan hayatını asıl tehlikeye düşüren durumun depreme karşı yerinde tedbir alınmaması olduğu anlatıldı.Depreme yakalandığımızda evde,okulda veya binaların dışında nasıl davranmamız gerektiği tek tek açıklandı.

Verilen bilgilerin devamında uygulamalı eğitime geçilerek,tarafımızca kurgulanan tatbiki depremin bitmesinin ardından okul tahliyesine geçildi ve tüm öğrencilerimiz 50 saniye içinde okulu boşaltarak bahçede sıra oldular.

Ayrıca bahçede toplanan öğrencilerimize yangın söndürme tüpü aracılığıyla uygulamalı yangın söndürme eğitimi verildi.

01.01.2020 176

02-01-2020