SAĞDUYU İÇİN MİNNETTARIZ !

SAĞDUYU İÇİN MİNNETTARIZ !

Suriye'de bugün itibariyle neredeyse bütün güçlü devletler bir takım amaçlar doğrultusunda mevzi edinmiş durumdayken,bizim orada olmamız can ve mal güvenliğimiz için kaçınılmazdır.Orada bulunan haricimizdeki devletlerin ve güçlerin güttükleri bir takım amaçları arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası olduğunu düşünmek ve bu doğrultuda tedbir almak,uluslar arası yasal düzenlemelerden önce elbette ki, en doğal hakkımızdır.

 

Emperyalist devletlerin bir amacının da bizim sarsılmaz kardeşlik bağlarımızı zedelemek, kardeşler arasına fitne sokarak bizleri de tıpkı Irak ve Suriye'de olduğu gibi bölmek, parçalamak olduğu düşüncesini dile getirmek,tecrübelerimiz dolayısıyla bu elim düşüncenin bir teoriden ibaret olmadığını göstermektedir.

 

Vatandaşlarımızın, kaos ve yılgınlık yaratmak amaçlı girişimler karşısında soğukkanlılıklarını muhafaza etmeleri, demokratik protestoların dışına çıkmamaları, devletimizin-ordumuzun bu mücadelesinde son derece önemlidir.

 

Yüreği vatan sevgisiyle dolu vatandaşlarımızın hain İdlib saldırıları sonrası kucaklaşmayla ve devletine güvenmeyle devam ettirdikleri onurlu duruş sonucu yurdun dört bir yanından verdikleri tepkilerle,devlet lehine eylemlerle,şehitlerimiz adına okunan hatimler,mevlitler ve edilen dualarla zor günlerde kenetlenmenin nasıl olması gerektirdiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

 

İçinde bulunduğumuz durum gereği olarak öncelikle Suriye ve Irak'ta terörle mücadele ederken hayatlarını kaybeden askerlerimize ve tüm şehitlerimize rahmet,gazilerimize acil şifalar diliyoruz.Halen çatışma bölgesinde olan Mehmetçik'lerimize de üstün başarılar diliyor Yüce Allah'ın yardımının onların üzerine olmasını diliyoruz.

 

Devletinin,ordusunun yanında tek vücut olarak kenetlenen milletimize de şükranlarımızı iletiyoruz.Ayrıca sizleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan "DUA METNİ"ile dua etmeye davet ediyoruz...

meb_iys_dosyalar/16/07/714377/dosyalar/2020_02/29230330_DUA-diyanet.doc

 

29.02.2020 380

29-02-202029-02-2020