VELİLERİMİZE DUYURULUR !

VELİLERİMİZE DUYURULUR !

Değerli Velilerimiz, 

Gribal enfeksiyon olan öğrencilerimizi tam iyileşmeden okula göndermeyiniz.Raporlu olup raporu biten ve buna rağmen iyileşmeyen öğrencimiz var ise okul idaresine bildirerek tekrar sağlık kontrolünden geçiriniz.

 Tüm dünyanın gündemi olan koronavirüs sebepli enfeksiyonlara karşı özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlı ve çocukların daha titiz korunması gerekmektedir.Yaşlılar bu günlerde genellikle evlerinde olmakta ancak çocuklar okula gittiği için hem hastalık bulaşmasına, rahatsız ise de hastalığı bulaştırmasına neden olabilmektedir. 

Kendimiz ve çocuklarımız için gribal enfeksiyon karşısında alınabilecek tedbirleri daha ciddi biçimde gözden geçirmek durumundayız.Öğrencilerimize öncelikle en sağlıklı şekilde el yıkama alışkanlığı kazandırılması hayati önemdedir. Çünkü hijyen ve sürekli el yıkamak korunmanın en basit ve en etkili yoludur. 

Çocuklarımız paylaşımcı olsun ama bu dönemde su şişelerini ve kişisel eşyalarını paylaşmasını engellemeliyiz. Aynı şey şapkalar ve bereler için de geçerlidir. Çocuklarda kalem ve benzeri şeyleri ağza sokma alışkanlığı vardır. Çocukları bu tür alışkanlıklardan da uzak tutmaya çalışmalıyız. Hapşırma ve öksürme esnasında mutlaka ağzı kapatmalarını alışkanlık haline getirmelerini sağlayalım. 

 En önemlisi bu dönemde bol miktarda meyve, sebze ve su tüketilmeli ve C vitamini içeren limon,portakal,mandalina incir, zeytin ve zeytinyağını da bolca tüketmeleri vücudun direncini artıracaktır

12.03.2020 141