Türkiye, Kadın Ritmik Cimnastik'te Avrupa şampiyonu oldu!

Türkiye, Kadın Ritmik Cimnastik'te Avrupa şampiyonu oldu!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası finalleri düzenlendi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina ve Eda Asar'dan oluşan Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı'nın '3 çember 2 labut' aletinde şampiyonluğu elde ettiğini duyurdu. Türkiye bu kategoride ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, "Dünya ve Avrupa, Türk cimnastiğini, Türk cimnastiğinin gelişimini konuşuyor" dedi.

Şampiyon olan milli takım Türkiye'ye döndü. 

Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar'dan oluşan Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı'nı, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Ankara Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Soner Başkaya ve sporcuların aileleri karşıladı.

Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı'nın başarısının 3 yılllık bir emek sonucu geldiğini anlatan Kocakaya, "Kızlarımız inşallah önümüzdeki yıla ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidip ülkemizi gururla temsil edecekler. Birçok gencimize ritmik cimnastik öğrettik. Olimpik bir branşta neler yapabildiğimizi, Türk kızlarına şans verildiğinde neler başarabileceklerini görmüş olduk. Biz onlarla gurur duyuyoruz. İnşallah çok daha büyük başarılar olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Bulgaristan'da 2021 yılının haziran ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda olimpiyat kotası mücadelesini vereceklerini anımsatan Suat Çelen, bu başarının kendilerini daha da motive edeceğini belirtti. 

02.12.2020 931

02-12-202002-12-2020

Kaynak: https://www.evrensel.net/haber/419976/turkiyekadinritmikcimnastikteavrupasampiyonuoldu::text=UkraynanC4B1n20baC59Fkenti20Kievde,aletinde20C59FampiyonluC49Fu20elde20ettiC49Fini20duyurdu.