TARİH AFFEDER,TRAFİK AFFETMEZ

TARİH AFFEDER,TRAFİK AFFETMEZ

Trafik eğitimi, trafikte yer alan insan unsurunun eğitim kurumlarında veya eğitim kurumları dışında trafik ve trafik kazaları konusunda bilinçlendirmek, bilgi ve beceri kazandırarak trafik sorununun önlenmesi için gerekli olan davranışların kazandırılması olarak tarif edilmektedir.

 

Ülkemize, trafik ile ilgili eğitim ilkokul yıllarından itibaren verilmektedir.İlkokul dördüncü sınıf trafik güvenliği dersi bu amaca hizmet etmektedir.

 

Ülkemiz çocuklarının yollardaki kazalara karışma (kazaya neden olma, yaralanma veya hayatını kaybetme) oranlarının, diğer ülkelerden çok daha fazla olduğu bilinmektedir. Bunun en temel nedeninin, çocukların trafik ortamı ile ilgili bilgi ve becerilerinin yetersizliğinden kaynaklandığını yapılan araştırmalar ortaya koymaktadır.

 

Bu nedenle, trafik eğitiminin ilkokul yıllarından itibaren verilmesi ve öğrencilerin trafik ile ilgili bilgilendirilmeleri önem arz etmektedir. İlkokul trafik güvenliği dersi öğretim programının genel amacı çocuklarda "trafik güvenliği bilinci"ni oluşturmak ve gelecekte trafik kuralları konusunda duyarlı davranışlar sergileyecek bireylerin yetiştirilmesini sağlamaktır.

 

4C sınıfımız teorik trafik bilgileriyle donanırken görülmektedir.

20.03.2020 431

20-03-202020-03-202020-03-202020-03-2020