ÖNEMLİ DUYURU

ÖNEMLİ DUYURU

Sevgili Velilerimiz ve Öğretmenlerimiz,

Okulumuzda düzenlenen veli toplantılarında öğretmenlerimiz velilerimizi uyararak, çocukların dizi, film, cep telefonu, tablet oyunlarıyla fazla içli dışlı olmaması gerektiğine vurgulamaktadır.

Teknolojinin gelişmesi, teknolojinin ulaşılabilirliği gibi durumlarla birlikte hayatlarımız ve sorunlarımız çok farklı boyutlara ulaştı.

Önceleri, çocuklar boş vakitlerini akranlarıyla oyun oynayarak geçirirlerdi.Ancak günümüzde teknoloji çok farklı boyutlarda gelişti. Ulaşılabilirliği ve kullanımı yaygınlaşan teknoloji her kesimi esir almış duruma geldi. Toplumun çok küçük bir yapısı teknolojiyi faydalı ve kontrollü bir şekilde kullanabiliyorken diğer kesim maalesef teknolojinin esiri gibi yaşıyor. Teknolojinin bu denli hayatı kontrol etmesi maalesef insan beyninin gelişimine ve sosyal yapıya büyük oranda zarar veriyor.

Teknolojik sorunlar günümüzde en büyük etkiyi çocuk yaşta gösteriyor. 2-3 yaşından sonra çocuklar aşırı derecede teknolojiye ulaşma çapasına girmiş durumda. Telefon, tablet, bilgisayarla oynamak saatlerce vakit geçirmek isteyen çocuklar, sosyal çevreyi tamamen kaybeder oldu. En büyük problem ise velilerin bu duruma göz yummasından kaynaklanıyor.

Çok küçük yaşlarda çocuklarını susturmak, kontrol etmek, ödevlerini yaptırmak gibi durumlara karşın veliler çözümü, çocuklara telefon, tablet gibi teknoloji ürünleri vermekte buluyor. Kendileri için rahatlık olan bu durum maalesef çocukların gelişimi için hiçte iyi değil. Uzmanlar bu konuda velileri şiddetle uyararak, geleceği serbest, özgür bırakılması, teknoloji bağımlısı bireyler haline getirilmemesi hususunda vurgu yapıyorlar.

Değerli velilerimiz,çocuklarımızı teknolojik bağımlılıktan kurtarmak bizim ne kadar fedakarlık yapabileceğimiz ile ilgilidir.Okuldan eve döndüklerindeki hayatlarını bir program dahilinde devam etmelerini sağlayıp onları kontrol altında tutabilirsek,bu yeterli olacaktır.

meb_iys_dosyalar/16/07/714377/dosyalar/2020_02/26164002_VID-20200226-WA0000.mp4

26.02.2020 207


26-02-2020