Öğretmenler Her Şartta Umut Dağıtanlardır

Öğretmenler Her Şartta Umut Dağıtanlardır

Biliyor ve inanıyoruz ki, bazı insanların sahip oldukları, olabilecekleri tek şey "UMUT"tur. Biz öğretmenler bu bilgiyi kendimize sürekli gündem edinenleriz. Her meslek grubuna saygılıyız elbette lakin öğretmenlik mesleğinin kutsallığını da hiçbir zaman unutmuyoruz.

Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve kutsallığı, en az anne-baba hassasiyetinde çocuk yetiştirmekten geliyor. Anne-baba zaten çocuğuna elinden gelen hassasiyeti gösteriyor çünkü o çocuk onların bir parçasıdır bu yüzden elinden geleni yapmaktan asla geri durmaz.

Peki ya öğretmen? Öğretmen çok da fazla bir karşılık beklemeden, başkasının çocuklarının iyi bir insan olması için uğraşandır.

Öğretmen denince, çocukların ayakkabı bağlarını bağlamaktan tutun burnunu silmeye kadar, çocuğu güvenli kılan bütün arınmaların sabırlı ustası, güler yüzlü işçisi gelir akıllara.

Öğretmenlik, insanı ve hayatı sevmeden yapılacak iş değildir.

Öğretmenler, çocukların düşlerini ışığa taşıyan insanların başında gelirler. Onların sayesinde umutsuzluğa düşmez çocuklar. Bu nedenle sorumluluğu yüksek dereceli bir meslektir öğretmenlik.

Öğretmen görevi başında vakur duruşuyla belli eder kendini,eğilmez. Mesleğini icra ederken dik ve samimi durur. Milletin bizlere yüklediği görevin temelinde geleceğin insanını yetiştirmek vakarı vardır.

Çağın gerekleriyle milletin çocuklarını buluşturup, yaşanan ve ileride yaşanması muhtemel sosyo ekonomik temelli sorunların, kültürel yozlaşma ve ruhsal sorunların çözücülerini yetiştirme çabasını elden bırakmayandır öğretmen.

Her şartta hep en iyisi olsun gayretiyle milletin çocuklarının özgür fikirli, üretken, yetenekli bireyler olarak yetiştirme azminde olan kişidir öğretmen.

Biz idealist insanlarız. Kesintisiz biçimde umut aşılayarak iyi ve mutlu insanlar yetiştirmek hedefimize ulaşmak için yürümekteyiz yolumuzu.

 İnanıyoruz ki ektiğimiz umut tohumları birgün yeşerecek ve nice hayallerin gerçekleşmesine yine biz sebep olacağız.

Tüm paydaşlarımıza sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu günler diliyoruz.

27.12.2020 710

27-12-202027-12-2020