KIŞ TEDBİRLERİ

KIŞ TEDBİRLERİ

"-çoraplarımın kar suyu çekmesine, saçlarımın ıslanmasına

ellerimin buz kesmesine, yanaklarımın kurumasına

dudaklarımın çatlamasına, burnumun kızarmasına

bir tek karlar düşer-dili zamanlarda, bir tek senin yanında aldırmazdım ben.

ancak anne karnındaki bir bebeğin sahip olabileceği bir güven duygusuyla,

bir tek senin yanında korkmazdım düşmekten."

 

Son günlerdeki meteoroloji raporlarında, kış mevsiminin soğuk ve yağışlı yüzünü iyice arttıracağı söyleniyor.Her mevsimin ayrı güzelliği olsa da,farklı lezzetler alsak ta yağmurda, karda, rüzgarda hem kendimiz hem öğrencilerimiz için kış tedbirlerini gözden geçirmemizin zamanıdır:

1) Rüzgârlı ve fırtınalı havalarda uçabilecek, çevreye ve çevredekilere zarar verebilecek okulumuz ve okul bahçesi içerisindeki tüm nesnelerin sağlamlık kontrolü yapılarak, bakım ve onarıma ihtiyacı olanların bakım ve onarımları yaptırılmalıdır (çatı, sundurma, oyun parkları, oturma bankları, ağaçlar vs.)

2) Rüzgâr, yağış ve şiddetli fırtınaların olduğu günlerde öğrenciler dışarıya bırakılmamalıdır,

3) Okul yerleşkesi içinde bulunan tüm çatıların temizliği, kar belli bir seviyeye ulaştığında gerekli güvenlik önlemleri alınarak temizlenmelidir.

4)Okul bahçesinde bulunan tüm sahalar, yoğun kar yağışının olduğu günlerde ve çatı temizliği yapılmadan kullanılmamalıdır.

5) Kalorifer bacalarının temizliği yapılıp tutanak altına alınmalıdır.

6) Kaloriferler zamanında yakılıp okul Eğitim-Öğretime hazır hale getirilmelidir. Kalorifer sisteminin donmaması için hafta sonları ve akşam saatlerinde de yakılmalıdır.

7) Kazan dairesinde ve okul/kurumun diğer bölümlerinde kullanılan makine ve aletlerin kullanım talimatnameleri ve o alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar görünür yerlerde asılmış vaziyette olmalıdır.

8) Kalorifer kazanının periyodik bakımı yapılmalı ve tutanak altına alınmalıdır.

9) Merdiven basamakları sürekli kar ve buzdan arındırılmalıdır, kayma- düşme riski olan merdivenlere kaydırmaz şerit bantlar temin edilmelidir.

 10) Kayma- düşme tipi yaralanmalara neden olabilecek ıslak zeminler sürekli temiz tutulmalı ve temizlik yapılan alanlarda uyarı levhaları bulundurulmalıdır.

11) Bahçe içerisinde bulunan direk ve ağaçların sağlamlık kontrolü yapılmalı, sağlam olmayanlar sağlamlaştırılmalı veya tamamen kaldırılmalıdır.

 

Ayrıca her ihtimale karşı, yarıyıl tatiline yaklaştığımız şu günlerde dönem sonu işlemleri ile karne işlemleri konusundaki çalışmalarımıza son bir hız kazandırmak, eğitim takvimimizde olabilecek bir erteleme konusunda bizleri rahatlatacaktır.

05.01.2020 131