GÜÇLÜ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ

GÜÇLÜ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ

Çocuklarımızın sosyalleşirken ilk adımlarını attıkları yer okul ortamı olmasa da, onlar en önemli basamakları okul yıllarında çıkmakta, en paha biçilmez tecrübelerini okul kültüründe kazanmaktalar.Onları hayata aileleriyle birlikte öğretmenleri hazırlamaktadır.Mutlu bir hayatları olmasını istemek siz sevgili aileleriyle biz öğretmenlerin ortak kaygısıdır.

Bu konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK  "-Çok yakınızda çocuğunuzu sizin kadar tanıyan, onun için çalışan ve onun için kafa yoran birileri var.Çocuğunuz ona ÖĞRETMENİM diyor..." sözüyle biz öğretmenleri onurlandırırken ayrıca bizlere yol göstericilik yapmaktadır.

Çocuklarınızı kendi çocuklarımız gibi önemsiyoruz.Çocuklarımızı zorluklara, travmalara, trajedilere, tehdit ya da ağır stres şartlarına iyi uyum sağlayabilecek düzeyde yetiştirmeliyiz.

Siz saygıdeğer velilerimizle bu konuda hergün altın bir kural paylaşacağız.

KURAL - 1 :

Çocuğunuzun empati kurmasına, destek ağını büyütmesine ve psikolojik dayanıklılığı teşvik etmesine yardımcı olmak için başkalarıyla bağlantı kurmasına yardımcı olun. Bunu size bakarak modelleyebilmesi için önce siz empatik olun, kuvvetli bir sosyal destek ağınız olsun. Kısaca önce siz güçlü olun.

21.02.2020 221

21-02-202021-02-2020