CORONAVİRÜS TEDİRGİNLİĞİNİ ÇOCUKLARDAN UZAK TUTMALIYIZ

CORONAVİRÜS TEDİRGİNLİĞİNİ ÇOCUKLARDAN UZAK TUTMALIYIZ

Değerli Paydaşlarımız,

 

Çin'den başlayarak kısa bir süre içinde tüm dünyada birçok insnı etkileyen koronavirüs (COVID_19), bir çok kişide paniğe sebep oldu.Virüsün hızlı bir şekilde yayılması belli özellikteki hastalar için riskli olması,insanlardaki kaygı ve korkuyu tetikledi.Bu sebeple gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak için çok daha fazla araştırıp haber izliyor,çevremizle konu hakkında değerlendirmeler yapar bir duruma geldik.

 

Günlük yaşamımızda aniden gündeme gelen bu konu,doğru açıklamalar yapmadığımızda çocuklarımızı olumsuz etkileyebilir.Bu nedenle çocuklarımızla konuşmalı onların duygularını paylaşmalıyız.Çocuklarımızla konuşurken de sakin olmalı,kaygılarımızı onlara yansıtmamalıyız.

 

Konuyu çocuklarımızla konuşurken anlattıklarımızdan ziyade nasıl anlattığımız,hangi duyguyu onlara aktardığımız önemlidir.Öncelikle yapılması gereken yanlış bilgilendirmeleri düzelterek yaşına uygun açıklamalarla hem kaygısını azaltmak hem de kendini koruması için yapması gerekenleri öğretmemizdir.

 

Özellikle de coronavirüs haberlerini izlemelerine sınırlama getirerek,ortaya çıkabilecek kalıcı özellikli korku temelli psikolojik rahatsızlıkların önüne geçmiş oluruz.

18.03.2020 255

18-03-202018-03-202018-03-2020