BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ & GÜVENLİ İNTERNET

BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ & GÜVENLİ İNTERNET

"Bizlere düşen görev çocuklarımızın iyi yetişebilmesi adına, onların birçok tehditle karşı karşıya oldukları böylesi çok riskli bir zamanda ve öğrenmeyi öğrenmelerinin gerektiği bir yaş diliminde olmaları sebebiyle, onları karakter gelişim süreçlerinde en uygun biçimde desteklemektir!"

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

 

Sizlerin daha bilinçli ve güvenli İnternet kullanıcıları olmanızı istiyoruz.Bu sebeple sizlere yardımcı olacak bazı tavsiye broşürleri yayınladık.

 

Her şeyden önce İnternet ve bilgisayarda çok fazla vakit geçirmeyin. Oyuna, kitap okumaya, spora, sanata ve diğer sosyal-kültürel faaliyetlere vakit ayırın.

 

İnternet ve bilgisayar kullanma sürenize aileniz ve öğretmenlerinizle konuşarak karar verin.

Ailenizle ve okul öğretmenlerinizle birlikte sizin yaşınıza uygun ve sizin için güvenli olan İnternet sitelerinin adreslerini belirleyin. Belirlediğiniz sitelerin adreslerini bilgisayarınızın "Sık Kullanılanlar" bölümüne kaydedin. Böylece bu sitelere giriş işleminiz daha kolay olacaktır ve zamanla başka faydası olmayan boş işlerle uğraşmanıza sebep olan sitelere girme isteğiniz kaybolacaktır.

 

Sevgili Velilerimiz ve Öğretmenlerimiz,

 

Ne kadar öğrencilerimize seslenmiş olsak ta, iyi işler yapma konusunda yönlendirici olmaya çalışsak ta aslında bütün bu uyarıların asıl muhatabı bizleriz.

John Locke, insan zihnini boş bir levhaya benzetir.Albert Einstein'da, şahsi başarısının sırrını üstün zekasına değil,düzenli ve planlı çalışmasına-araştırmasına bağlamıştır.

 

O halde bizlere düşen görev çocuklarımızın iyi yetişebilmesi adına, onların birçok tehditle karşı karşıya oldukları böylesi çok riskli bir zamanda ve öğrenmeyi öğrenmelerinin gerektiği bir yaş diliminde olmaları sebebiyle, onları karakter gelişim süreçlerinde en uygun biçimde desteklemektir!

08.03.2020 352

08-03-202008-03-202008-03-202008-03-2020