7 Aralık'ta Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı kapsamında üçüncü aşamayı devreye aldı. İlkokul 1. sınıfların ardından 2. 3. 4. 8. ve lise 12. sınıflar da okula başlamıştı. 2 Kasım Pazartesi'den itibaren 5. ve 9. sınıflarda başladı. Diğer sınıfların ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağı konuşulurken birinci ara tatil geldi. Öğrenciler ara tatile çıkarken MEB'den bir adım daha geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP)'nın rötarlı da olsa başlatılması kararı aldı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, 2020-2021 eğitim öğretim yılı İYEP uygulama takvimini 81 il valiliğine gönderdi. Takvime göre 7 Aralık 2020'de başlayacak kurs, 23 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek. 24-28 Mayıs aralığında ise veriler sisteme işlenecek.Karara göre ilkokul 3. sınıf öğrencilerine Türkçe ve Matematik derslerinden İYEP kursu açılabilecek. Geçmiş yıllara nazaran İYEP'te bazı değişiklikler göze çarptı. Pandemi öncesi dönemde hafta için günde 2 ders saatini, hafta sonu günde 6 ders saatini ve haftalık olarak toplam 10 ders saatini aşmayacak şekilde planlama yapılıyordu.Covid-19 salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim yılında İYEP, hafta içi günde 2 ders saatini, hafta sonu 6 ders saatini ve haftalık toplam 6 ders saatini aşamayacak. Dolayısıyla haftalık azami ders saati 10 saatten 6 saate düşürülmüş oldu. Yapılan diğer değişiklik ise bir ders saatinin süresinde ve teneffüslerde oldu. İYEP'te bir ders saati 40 dakikadan 30 dakikaya, bir teneffüs ise 15 dakikadan 10 dakikaya indirildi. Dolayısıyla haftalık ders saati süresi 400 dakikadan 180 dakikaya inmiş oldu. Öte yandan İYEP'te Türkçe ve Matematik derslerinde yer alan modül saatleri ve kazanımlarda herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Tüm paydaşlarımıza duyurulur...

15.11.2020 158